Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt nav för busstrafiken

Annons

Två nya busshållplatser kommer att byggas inom ramen för ombyggnaden av Gussarvsgatan, etapp fyra.

Vid den nya hållplatsen på Myrgatan kommer alla utgående bussar att stanna från och med den första januari nästa år.

Det gäller både landsbygdstrafiken och den nya stadstrafiken som lanseras från samma datum. Samtidigt ändras färdriktningen på gatan så att det blir utfart mot Gussarvsgatan istället för infart.

-Vi ska försöka få dit expressbusstrafiken också. Idag stannar de vid OKQ8 där det inte finns något väderskydd. Evenemangsbussarna kommer med all säkerhet att passera Myrgatan, berättar Per Olof Herou, kommunens planeringssekreterare.

Under byggperioden, augusti till november i år, kommer en förhöjd perrong samt kantsten att sättas att byggas på Myrgatan. Senare ska busshållplatsen kompletteras med plattor och ett permanent väderskydd som ska integreras med miljön i Apoteksparken. Diskussioner pågår inom kommunen angående utformningen av dessa.

Tills vidare kommer Dalatrafik att låna ut ett begagnat väderskydd från den dag trafiken startar. Troligtvis är det väderskyddet på hållplats Brunnsjögatan som flyttas eftersom den hållplatsen upphör vid årsskiftet.

På den motsatta sidan av Gussarvsgatan kommer den nya hållplatsen Henemoren att byggas. Den görs klar med plattsättning och väderskydd av samma typ som finns längs Gussarvsgatan.

De båda hållplatserna förbinds med varandra genom ett tydligare gångstråk än vad som finns idag.

Från och med den sista juli stängs Gussarvsgatan av med omdirigeringar av trafiken som en följd. Samtliga infarter till Hedemora kommer att få skyltar med alternativa färdvägar under ombyggnadsperioden. Byggtiden beräknas vara över i början av november.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons