Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt Mc Donalds på regementet

Annons

Det har under en längre tid varit klart att Mc Donalds ska öppna en ny restaurang i Falun. Men var skulle den ligga?

Den frågan har resulterat i många diskussioner.

Men FK kan nu berätta att det mesta talar för att hörnet Regementsvägen-riksväg 80, Lugnetleden, blir den slutliga lösningen.

- Det handlar nu om att skapa en detaljplan så att Mc Donaldsrestaurangen flyter in i miljön på bästa sätt. Jag hoppas att detta snart blir löst.

- Sedan kan den demokratiska processen med bland annat beslut i kommunstyrelse och kommunfullmäktige ta vid, säger Ulf Gustafsson.

Mats Hörnell, som är etableringschef för Svenska Mc Donalds i Stockholm, är den som skött förhandlingarna med utvecklingsgruppen i Falu kommun. Han hoppas nu att det mesta av förhandlingarna är avklarade så att de kan börja arbetet med restaurangen.

- Vår förhoppning är att kunna sätta spaden i marken under hösten 2002. Från första spadtaget tar det sedan tre månader tills allt är klart, säger Mats Hörnell.

Ulf Gustafsson på Vasallen menar att detta blir en viktig signal om att det nu verkligen börjar hända saker på regementsområdet.

- Renovering i regementets lokaler och att företag flyttar in, är det kanske inte så många som ser, men en ny Mc Donaldsrestaurang skulle ge hela området en kick.

- Därför hoppas jag att vårt fina samarbete med kommunen fortsätter så att den här frågan får ett snabbt beslut. Det är vi alla intresserade av. Det handlar trots allt om 30 till 35 nya arbetstillfällen i kommunen.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons