Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt internetcenter

Annons

Ambitionsnivån kring det nya IT-centret vid Frelins gränd är hög. Här jobbar en rad eldsjälar ideellt för ett gemensamt mål: att skapa en ny mötesplats i Orsa.

- Det är viktigt att det finns ett alternativ där alla känner sig välkomna på en sådan här liten ort. Annars dör ju samhället snart ut, när postkontor och så vidare läggs ner, säger Ullis Björnhem, projektansvarig.

Orsa IT Center har idag tolv datorer med webbkameror och headset. Tanken är att inom kort även starta kurser, både för nybörjare och mer erfarna datoranvändare.

- Vi vill skapa ett nätverk, där allas IT-behov tillgodoses.

- Tillgängligheten till IT räknas som en demokratifråga i dag, då en stor del av den information man behöver i vardagslivet enbart finns på hemsidor, säger Qristina Näsström, projektansvarig.

Den nystartade verksamheten har fått en positiv respons på orten hittills och har redan ett dryga femtiotal fasta medlemmar. De flesta är ungdomar och flera av dem hjälper även till på sin fritid. Men det är inte enbart de unga i Orsa som välkomnat den nya samlingsplatsen.

- Centret har ett bra samarbete med föreningar både för handikappade, pensionärer och ungdomar. Nu hoppas vi bara på att hitta den rätta finansieringen så att vi kan fortsätta expansionen, avslutar Qristina Näsström.

JEANETTE LUNDBECK

Mer läsning

Annons