Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyhammars Bruk ökar med tio anställda

Annons

Nyhammars Bruk ägs av Johansson Spolander Förvaltnings AB och Gunnar Spolander berättar för NLT att Nyhammars Bruk gjort ett företagsförvärv.
- Vi har gjort klart med köp av Guldsmedshytte Bruks verkstadsdel. Där jobbar tiotalet personer och de har reagerat mycket positivt på affären. Enligt de rapporter jag fått är reaktionerna också positiva i Nyhammar.
Personalen i Guldsmedshyttan sysslar med skärande bearbetning av metallprodukter och bland kunderna finns bland annat Nyhammars Bruk.
- Det var strax före jul som vi började förhandla om ett förvärv och förhandlingarna har hela tiden förts i en väldigt trevlig anda, framhåller Spolander.
Verkstaden i Guldsmedshyttan ägs i dag av Vestas Casting Guldsmedshyttan AB vars kärnverksamhet är gjuteri. Parterna har skrivit ett kontrakt där nya ägaren av verkstaden hyr lokalerna under tre år.
- Det är ett normalt hyreskontrakt och det kommer sedan säkerligen att förlängas. Vi har inga planer på att flytta verksamheten till Nyhammar, betonar Spolander.
Verksamheten i Guldsmedshyttan, en ort som ligger strax utanför Lindesberg, kommer organisatoriskt att bli en avdelning i Nyhammars Bruks-bolaget. Det är inte aktuellt att bilda dotterbolag.

Har ni fler företagsköp på gång?
- Det talar man aldrig om, det finns alltid något i pipelinen både in och ut. Man ska aldrig säga aldrig, svarar Gunnar Spolander något kryptiskt.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons