Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyhammars bruk köper militärföråd

Annons

Både säljaren, statliga Fortifikationsverket, och köparen tycker att det var ett bra pris.

-Vi är nöjda, vi fick betydligt bättre betalt än vad markägaren i Sunnansjö, Hans-Olov Pojkas, erbjöd oss, säger Per Berglund vid det statliga verket.

- Vi har funderat på att investera i tält och det skulle ha kostat oss 250 000. Det här blir en mycket bättre lösning, säger Jan Vennerström, platschef och vice vd vid Nyhammars bruk.

Militärförrådet i plåt och stål byggdes omkring 1988 och har en byggnadsyta på cirka 700 kvadratmeter. Framåt höstkanten kommer det att monteras ned och flyttas till Nyhammar.

- Vår egen personal, just nu 37 personer, har fullt upp så vi får ta in en firma som får göra jobbet med förrådet.

- Det ska ställas upp bredvid plåtverkstan och i förrådet ska vi förvara saker som i dag finns i våra lokaler men också sådant som står utanför plåtverkstan. Vi vill ha snyggt och fint på vårt område, framhåller Jan Vennerström.

Genom att man kan flytta plåt, halvfärdiga produkter och så kallade fixturer till nya förrådet ges det plats för fler arbetsplatser.

-Men innan vi flyttar hit förrådet ska vi uppföra en byggnad för blästringsanläggningen. I dag skickar vi i väg saker för blästring och låter andra företag utföra jobbet och det blir dyrt, konstaterar Jan Vennerström.

För närvarande ser han inga mörka moln på brukets himmel, det inte ens skymtar sådana någonstans långt borta vid horisonten.

Kommer ni att vara fler anställda om ett år?

-Ja, det är min gissning. Fortsätter orderingången som i dag så måste vi bli fler. Så många arbetstimmar med order som vi har inne nu har vi inte haft någon gång sedan jag började här 1999.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons