Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyhammars Bruk byter ägare

Annons

Ivan Strandberg i Scancon berättar att man valt att uppträda mer enhetligt med gruppens företag på marknaden så därför har Nyhammars Bruk i Nyhammar och Guldsmedshyttan förts över från att betraktas som ett systerföretag till att bli ett renodlat dotterföretag.

- Kunderna tror på oss, det visar såväl de senaste årens kraftiga omsättningsökning som inneliggande orderstock. Under senaste tiden har vi fått in en hel del order på projekt som ska utföras under 2007. Vi går in i 2007 med 75 procent av orderstocken intecknad för hela året.

- Vi vill att våra kunder ska se oss som en hel leverantör. Nyhammar har haft stora kvarnorder till LKAB och vi i Scancon har nyligen tagit en på 100 miljoner. LKAB här uppe i norr investerar 17-18 miljarder. Ofattbara tal och vi har drag här som vi inte känt av på 20-tals år. Det är samma sak för Nyhamar, säger Ivan Strandberg.

Scancon ägs av Nyhammars förre ägare Johansson & Spolander förvaltning AB och Skandinavien Construction AB.

- Vi ser förvärvet av Nyhammars Bruk AB som en del i vår strategi och hälsar Nyhammars Bruk AB med det kunnande och de resurser de tillför välkommen till Scancon-gruppen. Tillsammans med förvärvet av Norrbottens Industrirör AB har vi nu goda möjligheter att ännu bättre möta våra kunder och de ökade kraven som ställs på oss.

- Vi har angenäma problem. Vi måste anpassa verksamheten för att få in mer order i våra verkstäder. Problemet är att hitta kompetent personal och få in dem i fabrikerna tillsammans med våra nya order, säger Ivan Strandberg.

Nu genomförda företagsförvärv ger Scancon-gruppen större möjligheter att leverera mera kompletta leveranser med ett större tillverkningsinnehåll.

Scancon får cirka 250 anställda och omsätter 350 miljoner kronor med verksamheter i Luleå, Kiruna, Gävle, Lysekil. Kalix, Luleå. Nyhammar och Guldsmedshyttan.

I koncernen ingår också företagen Limab Eldfasta AB i Luleå, Gothia Mineralteknik AB i Göteborg och Degeref AB i Degerfors. Koncernbolagens omsättning är cirka 430 miljoner.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons