Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyetablering i Grängesberg

Annons

Efter att ha varit anställd hos Trans Trading AB kände Nils Jansson att han ville prova på att stå på egna ben och driva ett eget företag. När han fick höra att gamla gruvhälsans lokaler var till salu slog han till och köpte det. Efter att ha förberett lokalerna och beställt hem varor öppnade han butiken den 16 oktober förra året.

Företaget består av två delar, handel med gamla maskiner och en butik. I butiken kan de flesta hitta något som passar dem då det finns allt från kläder och skor till fiskeutrustning och hantverk. Varorna han säljer är restpartier som han köpt upp.

-Det kan bland annat handla om konkurspartier, berättar han.

Utöver butiken handlar han alltså med gamla maskiner. Bland annat har han hunnit med att skicka en container till Egypten och han räknar med att utveckla den biten av företaget.

Företaget har i dagsläget tre anställda och Janssons förhoppningar är att hålla det på den nivån.

- Mina ambitioner är att bedriva ett företag som klarar sig med tre anställda. Sedan händer det att jag tar in extra personal ibland, förklarar han.

Responsen från kunderna har varit bra och Jansson är nöjd över försäljningen.

- Det har rullat på bra hela tiden. Vi har kunder från i stort sett hela kommunen, berättar han nöjt.

I dagarna har Elisabeth Habourn blivit ansvarig för butiken och personalen då Jansson själv ska lägga mer tid på att resa och utveckla import- och exportbiten.

ANN-MARIE KARLSSON

Mer läsning

Annons