Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyårsnattens bombmatta

Annons

De fyrverkerier som vi numera utsätts för i anslutning till nyår har nu nått en sådan omfattning att om det varit fråga om en militär övning, hade verksamheten krävt avlysning, annonsering och ett miljöprövat skjutfält långt från bebyggelse.

Många verkar inte ha insett att det inte går att skjuta ett fyrverkeri bara för sig själv, alla i omgivningen, människor och djur, påverkas.

Trots detta rullar bombmattorna från långt före tolvslaget till långt in på småtimmarna över byar och bostadsområden, skrämmer barn och djur, frammanar skräcksyner hos dem som flytt undan krig, hindrar folk från att sova eller tvingar dem att ta bilen ut i skogen.

Gränsen för sanitär olägenhet är sedan länge passerad.

Måste det vara så här? Måste man skjuta av värsta proffsfyrverkeriet i varje villaträdgård? Måste man hålla på så länge?

Gå ihop, spara pengar och öka gemenskapen! Skjut ett hejdundrande, koncentrerat, fyrverkeri per by, bostadsområde eller kvarter vid tolvslaget. De som gillar pang och dunder får sina behov tillfredsställda och de som inte uppskattar föreställningen vet var och när den går av stapeln och kan anpassa sig därefter.

Det enda som krävs är lite anpassning och att visa hänsyn. Om inte kommer förbudsivrarna att få vatten på sin kvarn.

SVANTE MODIN

Mer läsning

Annons