Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyår med misshandel och rån

Annons

Strax för tolvslaget fick polisen rycka ut till Ängsplan på Bullermyren där en 19-årig Borlängeyngling misshandlat ett flertal personer. Bland annat hade han gett sig på några flickor som han också rånade på deras mobiltelefoner. Polisen kunde dock gripa 19-åringen som senare anhölls.

Bara ett fåtal minuter in på det nya året kom nästa misshandelslarm. Denna gång från en taxichaufför som längs Tjärnavägen blivit misshandlad av sin passagerare som slagit chauffören i huvudet med en flaska vilket resulterade i sår och bulor i huvudet.

Efter misshandeln sprang förövaren från platsen. Eftersom det fanns flera vittnen till händelsen är gärningsmannens identitet känd. Han har nu åtal för misshandel alternativt grov misshandel att vänta.

Strax före 01.30 misshandlades en 15-årig yngling av ett flertal jämnåriga antagonister. 15-åringen fick föras till Falu lasarett. Det är oklart vad som orsakade misshandeln som inträffade längs Lantmäterigatan.

Två timmar senare var det dags igen då en yngling misshandlats inne på Centrumgrillen längs Stationsgatan. Han hade där kommit i bråk med flera personer och fått ta emot slag i ansiktet.

Samtidigt hade också en annan gäst på Centrumgrillen misshandlats genom att han fått emottaga en så kallad "dansk skalle" med fläskläpp och bulor som följd. I anslutning till Centrumgrillen blev också en kvinna sparkad och bestulen på sin handväska.

Klockan 03.30 får polisen larm om en kvinnomisshandel på Plogstigen. En kvinna har där misshandlats av sin sambo och skadats efter det att hon blivit knuffad in i ett vitrinskåp. Den 57-årige sambon greps och anhölls.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons