Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyår med bråk, fylla och misshandel

Annons

Nyårshelgen i Falun innebar fylla och misshandel.

En 14-åring och en 16-åring togs omhand av polis efter att de druckit för mycket alkohol.

- Polisen har hällt ut starksprit och öl för en hel del minderåriga, säger vakthavande befäl Yasemin Mollaoglu.

Faluborna firade nyår utan att det inträffade alltför allvarliga personskador. Minst två misshandelsfall har dock polisen fått ta hand om. En halvtimme in på det nya året blev en pojke i Enviken slagen och han fick föras till Falu lasarett för vård.

Drygt en timme senare blev en person misshandlad utanför McDonalds på Holmgatan. En misstänkt greps och togs till förhör och släpptes senare.

En timme efter att nyårsklockorna ringt var det nära att poliser blivit skadade av raketer. En grupp ungdomar riktade en fyrverkeripjäs mot poliser som befann sig på Stora torget.

Fyrverkeripjäsen bri-serade men det var tio meter från polispatrullen och ingen kom till skada. Poliserna grep en 18-årig man och han släpptes senare. Brottsmisstankarna gäller framkallande av fara för annan.

I övrigt var det främst fylleri som polisen inriktade sig mot. Under kvällens lopp var flera polispatruller på stan för att stävja bråk och beslagta och hälla ut alkohol för minderåriga.

Trots dessa insatser blev det en del som drack så mycket alkohol att de hade svårt att ta hand om sig själva. Minst sex personer, i åldern från 14 år till 27, greps och togs omhand för tillnyktring eller kördes hem till föräldrarna.

Ytterligare en person togs omhand för att han uppträtt aggressivt och störande.

En halvtimme före tolvslaget kallades polisen till Club Etage, bord och stolar rykte. Eldandet orsakade ingen större skada men det räknas som skadegörelse.

- Det var ett sedvanligt nyårsfirande med ganska mycket ungdomsfylleri, är polisen Yasemin Mollaoglus sammanfattning.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons