Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya vägvisaren ska locka fler till Knotgården

Annons

- Hur ska vi trappa ned? undrar Ruth.

Någon måste ju ta över. Klart är att Kia Brusewitz tar över ordförandeklubban i DHR-Nedansiljan vid årsmötet i mars.

Ruth är glad över att Kia vill engagera sig. Därmed öppnas chansen att DHR-Nedansiljan och livet vid Knotgården går vidare.

- Jag ska hjälpa Kia igång, lovar Ruth, som i alla fall får finna sig i att sitta kvar i styrelsen för Stiftelsen Knotgårdens Rehab Center.

Under året fyller Ruth 75 år och Sven jämna 80. Åldern börjar så smått ta ut sin rätt. För inte så länge sedan flyttade Ruth sina små vackra träfigurer från Gärdebystugan i Vidablick till Knotgården, Ruths kära Knotgården som ligger så vacker vid Opplimen.

Sven visar runt i lokalerna dit DHR:are välkomnas för skön rekreation. Bakom en av dörrarna finner vi alla alster i trä och textil som blev kvar från julmarknaden. Bakom ett par andra dörrar vilar loppmarknadens anda, Fullt med prylar av alla de slag, och så rummet med alla Ruths träfigurer. Hemslöjd och loppisprylar som väntar på hugade spekulanter. Ruth visar också den nyrestaurerade toaletten.

- Det är kanske Leksands finaste handikapptoalett.

Varför hittar inte folket till Knotgården i Sätra mellan Leksand och Rättvik?

- Vad har jag gjort för fel, säger Ruth och ställer sig bredvid den två meter höga Knot-hästen som på en gammal rollator från Insjön tagit plats vid riksvägen för att visa vägen till DHR:s högkvarter.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons