Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya väderprövningar väntar i England

Annons

Hårt prövade invånare i södra och västra England förberedde sig på lördagen på ännu en regnig natt.

Meteorologerna varnade för skyfall då regnmängder på upp till 40 millimeter väntades längs floderna Severn och Themsen, de två värst drabbade områdena.

Kommissarie Tim Brain vid polisen i Glouchestershire sade att fördämningarna har förstärkts med anledning av att mer regn kan väntas och att räddningstjänsten har berett sig på det värsta.

En skön hemmakväll är förmodligen det bästa man kan ägna sig åt, var Brains råd till allmänheten.

På lördagen hittades en död kropp på ett vattendränkt fält i Tewkesbury, en stad som sett ut som en ö från luften sedan fördämningarna i Severn brast. Polisen i Gloucestershire kunde inte säga om det var den 19-årige yngling som försvann när vattendragen svämmade över sina bräddar.

Översvämningarna i Englands två längsta floder och deras biflöden har nu krävt tre människoliv samtliga i Tewkesbury. Antalet vattendränkta fastigheter tros närma sig 15|000.

Vid översvämningarna som drabbade norra och mellersta England 24_25 juni omkom fyra personer. Där pågår fortfarande uppröjningen efter den regnigaste maj_juli-perioden i England och Wales sedan noteringar började föras 1766.

Efter de senaste översvämningarna saknar över 300|000 människor kranvatten sedan ett vattenreningsverk skadats. I ytterligare två veckor är de hänvisade till vatten på flaska och vattentankar som ställts ut på gatorna.

Miljömyndigheten har utfärdat nio varningar för översvämningar, däribland fem längs Themsen. Det innebär att vattenmassorna riskerar att nå bostäder, företag och huvudvägar.

Kommissarie Brain avrådde människor från att ge sig ut på resor, eftersom både vägar och järnvägar kan vara försvagade till följd av översvämningar.

Miljöminister Hilary Benn varnade för att det kan bli vanligare med extrema väderlägen till följd av klimatförändringarna.

TT

Mer läsning

Annons