Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya uppgifter i IFK-rättegången

Annons

IFK Göteborgs nuvarande vice ordförande kom med nya uppgifter när femte dagen av Blåvitt-rättegången inleddes på tisdagen.

Förre stjärnmålvakten Thomas Ravelli vittnade om sin roll i styrelsen.

Tingsrättens förhör med Thomas Ravelli tog bara cirka tio minuter. Ravelli satt i IFK Göteborgs styrelse under några år, fram till mars 2005. Han berättade att han jobbat mycket med de rena fotbollsfrågorna under Kurt Eliassons tid som ordförande. När denne efterträtts av Bengt Halse 2003, bildades i stället ett verkställande utskott som skötte spelaraffärer. Där fick Ravelli inte plats.

Ravelli var kallad som vittne av Mats Persson och dennes advokat. Han bekräftade också den bild Persson gett av att detaljer och ekonomi i samband med spelarövergångar inte rapporterades till styrelsen.

Mats Perssons advokat Per|E Samuelson bad Ravelli jämföra med andra klubbar han varit verksam i.

Mats Persson har tidigare under rättegången uppgett att en anledning till att vissa, tunga frågor inte föredrogs i styrelsen var att någon där läckte uppgifter till medierna. På frågan om vem som misstänktes, svarade Persson då:

Den förre målvakten dementerar dock att han skulle läckt sådana uppgifter.

Före Ravelli förhördes Blåvitts nuvarande vice ordförande, Tage Christoffersson. Han var en av dem som var med på ett möte som en informell arbetsgrupp hade i Stenungsund i augusti 2003.

Och han gav en annan bild av vad som sades där än vad de två åtalade Mats Persson och förre kassören Jan Nilsson, som också var med på mötet, givit.

Han bekräftade att man gav Mats Person i uppdrag att förhandla med spelaren Peter Ijeh.

Det är tvärtemot vad mats Persson själv har sagt.

IFK:s vice ordförande gav också en annan bild kring Ijehs så kallade sign on-fee än vad Mats Persson tidigare har berättat om.

Vid det tillfället skrattade Mats Persson tyst uppgivet åt Christofferssons berättelse.

Perssons advokat Per E Samuelson sade också vid ett tillfälle till Tage Christoffersson:

TT

Mer läsning

Annons