Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya rutiner förvirrar

Annons

Han har växt upp och bott på Fiskgatan. Han menar att kommunen smugit med ärendet och inte varit riktigt ärlig.

Lars Olof Lind, och många med honom, har lagt ned mycket tid för att komma med alternativa lösningar till bussträckningar utan att få det där riktiga gehöret. Jo, en sak vill han framhålla. Busstrafiklösningarna på Fiskgatan blev faktiskt bättre än väntat.

- Det kan vi ta åt oss äran lite grann för.

Det Lars Olof Lind reagerar på i första hand är att knutpunkten för bussarna efter decennier försvunnit från Torgkiosken. Istället har busshållplatserna spridits ut i grannkvarteren.

Folk vet ju varken ut eller in nu, menar han. Vid vilken hållplats ska de kliva på bussen för att komma hem?

För en annan leksing i centrum, Lars Ingels boende intill Torgkiosken, var de nya bussrutinerna rena vinstlotten. Han noterade äntligen en fullgod nattsömn när han slapp höra bussljudet utanför sovrumsfönstret tidigt på morgonen.

Lars Olof Lind tycker i alla fall att kommunen borde lyssnat mer på synpunkter från folket och inte minst medborgargruppen för trafikfrågor med Ronny Svensson i spetsen.

- Vi hade olika skrivelser, säger Lind, och ställer sig frågande till busstrafik på smala gator och passager på och utefter gator som Fiskgatan och Sveagatan.

Folk lär väl sig med tiden, funderar Lind vidare, men faktum är att det för många blir bra mycket längre att gå för att komma till bussen. Samtidigt hoppas han att det inte dröjer alltför länge innan busshållplatserna utrustas med regnskydd i nederbördstider som dessa.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons