Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya problem med Bergslagspendeln "Turerna avgår en timme för tidigt" säger Bengt Stelin

Annons

Kommittén har sedan augusti förra året lagt ner stor omsorg för att förbättra Västeråstrafiken och därmed möjligheterna att pendla till och från jobb och studier i båda riktningarna.

Det verkar nu ha varit förgäves.

- Den 10 november träffade jag Dalatrafiks trafikplanerare och då var vi helt överens om upplägget. I december fick jag via e-post beskedet att trafikhuvudmännen samt Tåg i Bergslagen och Tågkompaniet förkastade vårt förslag helt och hållet, säger en upprörd Stelin.

Mot de lokala trafikpolitikernas vilja och kunnande har avgångstiderna från Ludvika och även Västerås tidigarelagts med en timme. Det uppges vara det stora problemet.

- Eftermiddagsturerna från Ludvika går 14.04 och 16.04 och det är alldeles för tidigt för pendlarna. De flesta som jobbar slutar väl efter 16.00 och de blir tvingade att vänta på kvällståget 18.04. Det är nästan lika illa med motsvarande avgångar från Västerås.

Stelin låter vidare förstå att kommunkommittén är mer eller mindre utestängd från insyn i tidtabellsläggningen som nu är inne i ett avgörande skede.

Beställningen av trafiken lär redan vara inlämnad liksom för tåglägen hos Banverket.

- Vi får inte ens ut grundmaterialet. Det ska vi få först när allt är beslutat och klart. Man kan verkligen säga att vi har blivit ordentligt överkörda.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons