Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya poliser - och två nya bilar

Annons

Bättre service och snabbare utryckningar kommer det i många fall att kunna bli, när nu Älvdalens poliskår utökats. På måndagen tog Lars Svedlund och Börje Tegnér, båda boende i Älvdalen, sina nya tjänsterum i Älvdalen i besittning. Och fick sina första uppdrag som stationerade på Älvdalens polisstation.

Båda har tidigare varit stationerade i Mora, men som MT redan i början av december kunde berätta, ska de från och med nu vara stationerade i Älvdalen.

Polisbemanningen i Älvdalen har naggats i kanten i flera år, sedan först närpolis-chefen Leif Sandqvist fick en tjänst i Malung. Därefter flyttade Kent Lissmats till Mora och Sixten Persson avgick med pension.

Därmed fanns bara Jan Andersson i yttre tjänst och Bert Hårdén i inre tjänst samt kontoristen Iris He-dén, vilken dock under hösten fått rycka in i Mora under långa tider. Fortfarande på måndagen arbetade hon i Mora, men enligt chefen för polisområde norr, Jan-Erik Skarp i Mora, ska hon inte behöva jobba i Mora så mycket som hon gjort tidigare.

Med en fördubbling av bemanningen i Älvdalen säger det sig självt att utryckningar kommer att gå fortare och att det blir en bättre service för allmänheten.

Älvdalingarna får dock inte ha poliserna helt för sig själva. Liksom tidigare ingår Älvdalen i Mora närpolisområde, vilket betyder att "våra" poliser kommer att få rycka in i hela området vid vissa tillfällen. Men de kommer åtminstone att vara stationerade i Älvdalen.

- Det är bra att vi får uppbackning om det händer något, sa Bert Hårdén, som nu med glädje ser fram emot att få fler arbetskamrater.

Första arbetsdagen i Älvdalen ägnades till stor del till att flytta in i de nya tjänsterummen. Men de nya poliserna hann också med uppdrag, som dock inte kunde fullföljas. De skulle åka till trakten av Ulvsjön för att titta på ett inbrott i en stuga, men extrem halka, mycket snö på vägen och dålig mobiltäckning i dalgången gjorde att de fick vända åter och avvakta bättre väglag. De ville inte riskera att bli stående med bilen under flera timmar.

I samband med att de nya poliserna börjar arbeta i Älvdalen har stationen också fått en ny polisbil samt en civil bil, berättar Lars Svedlund och Börje Tegnér, som nu får åtta mil kortare resväg till jobbet varje arbetsdag.

Polisstationen i Älvdalen är den som har mest öppet av länets mindre stationer. Varje vardag har polisen öppet mellan 9 och 15, med lunch mellan 11.30 och 12.30. Om det blir fråga om utryckning, kan dock stationen stängas tillfälligt även under dessa tider vid vissa tillfällen.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons