Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya pengar ger framtidssatsning

Annons

Motorklubben har nyligen fått klartecken för 25 000 kronor från det så kallade Handslaget som hanteras av Riksidrottsförbundet.

Pengarna innebär att klubben nu kan satsa helhjärtat på unga tjejer. Tidigare i år fick klubben lika mycket för att starta verksamhet i Säter.

- Det handlar om att bygga tävlingsbil, säger Stefan Newstam

Han har talat med Skönviksbolaget och fått klartecken för en lokal som passar i sammanhanget. Men det krävs en del investeringar för att lokalen ska kunna passa för ändamålet.

Både Stefan Newstam och Leif Lundgren är aktiva förare inom motorsporten. Häromdagen mötte de sina grannar på motorbanan - det vill säga skyttarna som har skjutbanan intill motorbanan.

Mötet innebär att motorklubben och skyttarna ska träffas kontinuerligt i framtiden för att bygga upp ett fruktbart samarbete.

Skytte och motorer har en tendens att dra på sig kritik från närboende. Det är därför motorbanan och skjutbanan placerats just där.

En bana för jaktskyttar har fördröjts i flera år på grund av överklagan och fördyrats avsevärt.

Det innebär att några hundra tusen kronor som Säters kommun satsat på jaktskyttet hotas att frysa inne om inget händer i årets budget.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons