Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya pengar från terrormisstänkta

Annons

Stiftelsen al-Aqsa Spannmål skickar på nytt pengar från insamlingar i Sverige till de palestinska områdena, samtidigt som misstankar om terrorbrott utreds.

Åklagaren Agneta Hilding Qvarnström, säger till Sydsvenskan att hon inte känner till uppgifter om nya penningtransaktioner och att de inte omfattas av den pågående utredningen.

Förundersökningen har pågått sedan i oktober. Stiftelsen i Malmö misstänks finansiera terrordåd genom att skicka pengar till den radikala Hamasrörelsen. USA som framfört anklagelserna har i tre år krävt att svenska myndigheter ska frysa stiftelsens tillgångar. I höstas belades över 1,2 miljoner kronor av stiftelsens tillgångar med kvarstad, men vice ordförande Marwan el-Ali säger till Sydsvenskan att stiftelsen har andra bankkonton att använda och det är genom dem som pengar under våren har skickats till de palestinska områdena.

Stiftelsen al-Aqsa Spannmål ägnar sig enligt egna uppgifter åt att ge humanitär bistånd till palestinier.

Agneta Hilding Qvarnström säger att hon "om inte alltför lång tid" kommer att besluta om det blir något åtal eller om utredningen ska läggas ner.

TT

Mer läsning

Annons