Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya medaljer på Spendrups etiketter

Annons

DLG har testat 623 europeiska öl i sin årliga kvalitetstävling. Brygdernas kvalitet bedöms på råvaror, produktionsprocess och paketering.

- Att få så många utmärkelser i ölets eget hemland är bevis för att vårt hantverkskunnande och vår ölbryggning är av världsklass. Det är mycket prestigefyllt för både mig och företaget att vi får det här erkännandet, säger bryggmästare och produktionschef Johan Spendrup.

I tävlingen genomgår ölen tre olika tester: ett smaktest, ett laboratorietest och slutligen ett paketerings- och förvaringstest. De bryggerier som klarar de hårda kraven får sälla sig till den exklusiva skara vars produkter håller högsta kvalitet avseende råvaror, produktionsprocedur och paketering.

-DLG:s tävling är den svåraste av alla prövningar eftersom de verkligen testar allt. Och de testar enligt de tyska renhetslagarna - en filosofi som vi bryggt vårt öl enligt i alla år. En finare utmärkelse än den här är svår att få, säger Johan Spendrup.

Nu får Spendrups nya guldmedaljer att pryda etiketterna till Norrlands Guld och Spendrups Premium Gold därtill kommer det att bli silvermedaljer på etiketter och burkar till Mariestads Export, Spendrups Old Gold, Wisby Pils, Spendrups Premium Lager och Spendrups Mellanöl.

DLG Test Center Food i Frankfurt som står bakom tävlingen, är en av Europas ledande föreningar i kvalitetsbedömning av livsmedel. De utför årligen kvalitetstester för olika kategorier mat och dryck. Utvärderingen går under namnet DLG Awards och har blivit en åtråvärd kvalitetsstämpel för tyska och internationella livsmedelsproducenter och bryggerier.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons