Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya krögarparet på plats

Annons

Efter sex år på olika fartyg med fyra olika rederier valde Johan att gå i land. Han har arbetat överallt på jordens hav som "beverage manager", ansvarig för fartygets alla barer och restauranger och de drycker som serveras där.

Johan träffade Emma och hon arbetade som stewardess, men så kom Fideli, elva månader. Johan upptäckte snart att det aldrig skulle gå att vara på sjön sedan hon kommit till världen.

Det var inte helt enkelt att stanna på ett ställe.

-Sedan Fideli kom och sedan vi tog över Jöns Andersgården var beslutet enkelt. Dessutom ska vi snart få barn igen. Det fungerade helt enkelt inte att vara till sjöss när man har familj, säger Johan.

Johan började arbeta på Jöns Andersgården. Han var restaurangchef en säsong och sedan Katarina och Kjell Norstedt beslutat att inte driva krogen vidare, tog Johan över.

-Emma och jag ska fortsätta på Katarinas och Kjells linje. Italiensk mat på dalmål. Bästa råvaror, enkla, raka smaker, inget krångel och med tyngdpunkt på viner som passar till maten.

-Vi kommer att ändra en del detaljer både i miljön och på menyn och ta in nya viner. Under vintern har vi stängt för att renovera och bygga ut, säger Johan.

Emma ska sköta administrationen och det handlar inte enbart om restaurangen. Jöns Andersgården har 13 dubbelrum och satsar på att utveckla konferensdelen.

Jöns Andersgården är inte öppen året runt ännu, men Johan och Emmas ambition är att hålla öppet hela året.

Nio anställda ska arbeta i företaget. Vem som blir anvarig kock är ännu inte klart, men rektryteringen av personalen pågår.

-Till påsk räknar vi med att kunna servera en buffé, säger Johan.

- Det känns så bra och när jag kom hit första gången trodde jag inte det var sant. Sådana här platser finns bara inte med hela Siljan nedanför och den vackra miljön på Lerdal. Här är en unik plats, och jag behövde aldrig fundera på om jag skulle ta över, säger Johan Halvarsson.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons