Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya israeliska flyganfall mot Gaza

Annons

Israeliskt stridsflyg anföll Hamaspositioner på Gazaremsan natten till måndagen, dagen efter att en civil israel dödats i ett raketangrepp, uppgav en militärtalesman.

Flygräden riktade sig mot en position tillhörande islamistiska Hamasmilisen i flyktinglägret Jabaliyya i norra Gaza, men det finns inga uppgifter om döda eller skadade, sade han.

Israel har i över 60 flygräder bombat Hamasmål under de senaste tolv dagarna, i vilka 13 civila och 33 militanta dödats som svar på de ökade raketbeskjutningarna från Gazaremsan.

Tidigare på söndagskvällen träffades en Hamasposition i Deir al-Balah i centrala Gazaremsan vid ett flyganfall, uppgav en militärtalesman. Enligt palestinska källor skadades ingen i anfallet.

En israelisk man dog på söndagen av skadorna han ådrog sig när en raket som avfyrats av Hamas väpnade gren träffade bilen han körde i staden Sderot i södra Israel. Han var det andra dödsoffret under de två senaste veckornas raketregn över staden.

Hamas beräknas ha skjutit långt över 200 primitiva raketer över gränsen in i Israel, vilket skadat ett 20-tal personer.

Raketerna har lett till israeliska svarsattacker mot Gazaremsan.

Olmert själv avfärdade vid ett regeringssammanträde tanken på att Israel skulle hörsamma vädjanden från utlandet om att avstå från flyganfall mot palestinska mål.

Han sade dock inget om en eventuell markoffensiv, som flera regeringsmedlemmar har krävt.

TT

Mer läsning

Annons