Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya i maktens boning

Annons

Den nya politiska situationen i kommunen börjar bli allt mer påtaglig.

I går fanns de nya kommunalråden Lindström och Gossas på plats för sina första arbetsdagar i sina nya roller. Arbetsrummen i gamla stadshuset kan de dock inte ta i besittning förrän efter trettonhelgen.

Båda är fyllda av förväntningar.

Och en tro på inflytande och möjlighet att påverka.

-Vi är i en helt ny politisk situation i Borlänge, konstaterar Leif Lindström.

Han tror att alla ännu inte är medvetna om att socialdemokraterna inte längre styr och ställer som de själva vill. Utan att det nu handlar om samarbete.

Både Gossas och Lindström menar att den plattform de tre partierna enats om inte är traditionell soc-ialdemokratisk Borlänge-politik.

De menar att det handlar om att ge och ta, partierna ska få behålla sina profilfrågor. Även om de är små, miljöpartiet har två mandat, vänstern fyra, ska de inte käkas upp av socialdemokraterna som har 28.

-Det är ett samarbete. Vi kan inte bygga det på konflikt, säger Nils Gossas.

För egen del ser han den kommande miljöcertifieringen av kommunen som något stort och positivt. Lindström nämner den så kallade Boberghallen i Kvarnsveden som ett spännande projekt.

Lindström blir kommunalråd på 60 procent, Gossas på 40 procent. Lokförare Lindström, som tagit tjänstledigt i januari, räknar med att kunna köra tåg en dag i veckan. Båda tror att de kommer att ägna sig åt politiken på mer än heltid.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons