Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya hyrorna i Leksand klara

Annons

Leksand är den femte kommunen i länet som nu förhandlat klart hyrorna inför nästa år. De boende i bolagets 867 lägenheter får från och med nyår en hyreshöjning som i kronor och ören betyder i genomsnitt 83 kronor/ månad för en lägenhet på 75 kvm.

Det kommunala bostadsbolaget Leksandsbostäder hade egentligen velat höja hyrorna med hela 2,89 procent.

-Vi hade behövt få in motsvarande 1,2 miljoner. Det är främst elkostnaderna som har ökat kraftigt för oss, säger Leksandsbostäders tillförordnade vd Elisabet Nises-Look.

-För att klara oss med den lägre hyreshöjningen får vi nu dra ner lite på fastighetsunderhållet och hoppas på det bästa när det gäller de ränteberäkningar vi gjort, fortsätter Elisabet Nises-Look.

Inför 2007 har Leksandsbostäder också bundit elen för att ha större koll på utgifterna.

Sören Pettersson från Hyresgästföreningen som skött förhandlingarna med kommunen är nöjd med de nya hyrorna i Leksand.

-Med tanke på att hyrorna varit oförändrade i två år så tycker jag att höjningen är som den ska, säger han till tidningen.

-Visst har Leksand ett högt hyresläge jämfört med andra kommuner i länet, men mycket av beståndet är byggt på senare tid, vilket också måste tas med i beräkningarna.

Förutom hyreshöjningen kommer även hyran för motorvärmar-, carport- och garageplats att höjas med tio kronor i månaden och för de lägenheter där hushållsel ingår höjs avgiften för el med sju procent vilket motsvarar 10-15 kronor/månad.

De nya hyrorna gäller tills vidare.

KÄLLA: WWW.HYRESGASTFORENINGEN.SE ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons