Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya framgångar för Ores unga hockeyspelare

Annons

I cupen deltog - förutom Ore - lag från Stockholmsregionen. Ore hamnade i en grupp tillsammans med Ekerö, Spånga och Österåker.

I den första matchen fick Orelaget möta Österåker. Matchen slutade 3-0 till Ore.

I den andra matchen vann Ore med 8-0 trots att Ekerös målvakt storspelade. Inför den avslutande gruppspelsmatchen var Ore klart för semifinal medan motståndarlaget, Spånga, skulle gå till semi i händelse av vinst. Matchen slutade 2-2.

I semifinalen fick Ore möta Värmdö. Ett effektivt spel bäddade för en ledning med 2-0 för Ore. I andra perioden lyckades Värmdö få in 2-1 och toppade upp laget för att få till en kvittering. När en minut återstod tog Värmdö även ut sin målvakt och pressade med sex utespelare. Istället för kvittering gjorde Ore 3-1, i öppen bur.

Innan finalen startade utsågs två Orespelare, Marcus Palmberg och Patrik Eklund, till turneringens "All Star Team". Sara Wester från Ore fick - förutom pris som enda tjej - även ett pris som matchens lirare.

Arrangörsklubben Traneberg vann den andra semifinalen. Ishallen "kokade" när Oreklacken och Tranansupportrarna avlossade sina hejaramsor. Orelaget var inspirerade och tog ledningen med 2-0 i ett tidigt skede av finalen. Tranan kom tillbaka och fick nytt hopp efter 2-1 men Ores spel visade sig åter ge resultat och finalen slutade 7-3 till Ore.

Mer läsning

Annons