Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya byggplaner för brända tomten diskuteras

Annons

Linus Andersson föreslår att Ludvikahem ska bygga affärslokalen på 1 200 kvadratmeter i gatuplan och att bostäderna i form av 20-talet hyresrätter i huset blir fler men mindre än de som planerades av Riksbyggen.
I går möttes Jan Magnusson, Ludvikahems vd Ingemar Lindvall, kommunchef Kalle Gustafson, näringslivschefen Jan Björnehaag samt kommunalrådet Roger Stål (s) för en första diskussion om de ritningar och skisser Linus Andersson lagt in pengar i för att få fart på diskussionen.
Och diskussionen mynnade ut i att ett nytt möte planeras efter semestermånaderna och att brända tomtens framtid kanske blir att Ludvikafesten får leta efter en ny festivalplats.
Nöjdast efter mötet var otvivelaktigt Ludvikahems vd Ingemar Lindvall som nu är med på banan efter att han så snöpligt manövrerades ut när Riksbyggen fick uppdraget tillsammans med bygget av det nya dementboendet.
– Vi hade lämnat uppgift på vad vi bedömde att det skulle kosta att bygga nytt i Ludvika. Vi fick höra från fullmäktige att vi varit för dyra trots att vi inte deltagit i någon diskussion.
– Nu har vi inlett en förutsättningslös diskussion när det inte blev något med Riksbyggen. Linus Andersson är inte intresserad av att bygga men har intresse i att gallerian byggs ut. Om Ludvikahem bygger eller inte står skrivet i stjärnorna i dag.
– Det är alldeles för tidigt att ha en åsikt om det blir ett bygge. Det här är ren och skär ekonomi, inte tro, hopp eller önskemål. Bostäder i centrum är alltid intressant. Personligen kan jag tycka att det borde bli ett bygge och att det krävs för att Ludvika ska vara kvar som köpstad, säger Lindvall som sympatiserar med Galleriaägarens tankar men som inget vågar lova.
Efter sommaren kommer intressenterna att sätta sig ned för att gå igenom kalkylerna om det går att få till ett storbygge. Det kostnadsberäknades till 40 miljoner i Riksbyggens regi.
Kommunchef Kalle Gustafson hoppas att Ludvikahems räkneövning visar att det inte är döfött att räkna på ett bygge:
– Nu ligger bollen hos Ingemar Lindvall och ägaren av Galleran, de måste få till ett samarbete och det tror jag på.
– Jag tror på att det ska gå att få till ett bygge, kommenterar kommunchefen Kalle Gustafson det första mötet.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons