Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bottensiffror för Bush

Annons

Aldrig har amerikanska folkets förtroende för president George|W Bush varit så lågt som nu. Bara 26 procent anser att han gör ett bra jobb. Det visar en opinionsmätning utförd för tidskriften Newsweek.

Inte sedan han tillträdde i januari 2001 har Bush varit så impopulär. Enligt Newsweek är han nu den minst betrodde amerikanske presidenten sedan Richard Nixon. Denne stöddes av bara 23 procent i januari 1974, sju månader innan han tvingades avgå i samband med Watergateskandalen.

Enligt mätningen beror missnöjet med Bush inte bara på Irakkriget utan även på en rad inrikespolitiska frågor. 73 procent kritiserar presidentens sätt att hantera kriget, medan 50 procent anser att han har misslyckats med frågor som rör nationens säkerhet och terrorism.

Efter terrorattackerna 11 september 2001 var det just föreställningen att Bush var bra på säkerhetsfrågor som fick presidentens popularitet att rusa i höjden. Nu är amerikanska folket starkt desillusionerat och bara 23 procent tycker fortfarande att Bush sköter kriget bra.

60 procent av de tillfrågade ogillar presidentens sätt att sköta den amerikanska ekonomin, medan 61 procent är missnöjda med hälsovårdspolitiken och 63 procent är emot presidenten i invandringsfrågorna.

Felmarginalen är enligt Newsweek fyra procentenheter.

En mätning förra veckan för The Wall Street Journal och tv-bolaget NBC gav Bush ett stöd på 29 procent. Det var nytt bottenrekord även för dem.

TT

Mer läsning

Annons