Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya attacker mellan palestinier

Annons

Skottlossning bröt åter ut mellan rivaliserande palestinier i Gaza stad på onsdagskvällen.

Två Hamas-medlemmar kidnappades i staden inom loppet av två timmar.

En av dem var professorn Ahdam al-Sufi som också har en hög ställning inom Hamas. Han undervisar vid Islamiska universitetet i Gaza.

En källa sade att al-Sufi tvingades in i en bil av beväpnade män men gav inga ytterligare detaljer.

Enligt al-Fatah sköt Hamas-milisen en granat mot en hög befälhavare i al-Aqsa-martyrernas brigader. Befälhavaren undkom oskadd men en medlem dödades och sju andra skadades.

Fatah-talesmannen Abd al-Hakim Awad sade att det var en överlagd attack av Hamas och varnade för "allvarliga konsekvenser" om islamisterna skulle attackera igen.

Talesmannen för Hamas väpnade gren, Abu Ubaida, sade att de endast hade besvarat skottlossning från befälhavarens hus och att någon där var i färd med att skjuta en granat när den exploderade i hans händer, så att han dog och de andra skadades.

Hamas misstänkte Fatah för de två kidnappningarna.

Det var den första väpnade sammandrabbningen mellan rörelserna sedan president Mahmud Abbas al-Fatah och premiärminister Ismail Haniyas Hamas bildade samlingsregering i lördags.

Israeliska soldater sköt ihjäl två palestinier i eldstrider i Nablus och utanför Ramallah i samband med tillslag för att gripa militanta palestinier.

TT

Mer läsning

Annons