Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ägare utlovar förbättringar

Annons

Vid Ingebjörnsgatan hade Tunabyggen satt upp ett tält där hyresgästerna bjöds på fika och grillad korv. Carl Hirsh och Claes Bergmark minglade och bekantade sig med Borlängeborna.

- De boende kommer att se förbättringar ganska omgående. I första hand uppfräschning av den yttre miljön, berättade Carl Hirsh.

Bland annat utlovade han upprustning av balkonger både i Kvarnsveden och Östermalm.

På plats fanns även Annelie Nisser, som arbetar med att hyra ut de tomma lägenheterna i de aktuella områdena.

- Det är ett 20-tal hyreslediga just nu, det är inte många med tanke på att det rör sig om sammanlagt 426 lägenheter, säger hon.

Hyresgästföreningen och en del hyresgäster har uttryckt oro inför ägarbytet.

I går vid tältmötet var det dock lugnt, de flesta samspråkade med varandra och tog en kopp kaffe. Men en del boende passade på att diskutera och berätta om sin oro för Hirsh och Bergmark.

- Kommer hyrorna att gå upp? undrade någon.

En kvinna lämnade en lång lista med saker hon ville ha förbättrade.

Carl Hirsh stoppade ner listan i fickan och lovade att gå igenom den noggrant.

- Jag har förståelse för att folk blir oroliga inför förändringar, men vi lovar att det är en förändring till det bättre, säger Hirs.

Bergmark och Hirsh berättade att deras företag Landsort Care valt att satsa i Falun-Borlänge för att regionen har bra struktur och ett blomstrande näringsliv.

- Vi lovar att sköta fastigheterna väl, om möjligt ännu bättre än Tunabyggen, sa han och gick ut ur tältet för att prata med fler hyresgäster som samlats runt fikaståndet.

MARIA SVENSSON

Mer läsning

Annons