Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny upplysning om skatt

Annons

I morgon öppnar skattemyndigheten ett nytt upplysningskontor i Falun. 18 personer får till uppgift att på heltid svara på frågor och ge service till medborgarna i regionen, som omfattar Gävleborgs och Dalarnas län.

Det ska bli lättare att få svar på allmänna frågor som gäller skatt och folkbokföring. I synnerhet i deklarationstider och när skattsedlarna skickas ut, då väldigt många ringer till skattemyndigheten.
Tidigare har har de olika lokala skattekontoren haft uppgiften att svara på dessa frågor. Nu blir det ett och samma telefonnummer till upplysningen i hela landet. Samtalen styrs till rätt upplysning utifrån uppringarens riktnummerområde.
Det är inte frågan om några nya tjänster som inrättas.
– De 18 personer som ska jobba här i Falun kommer från de olika lokala kontoren, berättar Brit Back, som är sektionschef för Upplysningen i Falun.
– När man ringer till oss kommer man att få välja mellan folkbokföring, personbeskattning och företagsbeskattning för att få tala med en person som kan just det området.
Någon arbetsbrist lär det inte bli för personalen i den nya upplysningen.
– Det är väldigt många som ringer till oss. Vi har olika toppar. Det är inför deklarationen då folk frågor om när deklarationsblanketten skickas ut, på hösten när pengarna delas ut och nu handlar det mesta om kontrolluppgifter.
Det nya numret till upplysningen är 0771-567 567, och samtalet kostar som ett lokalsamtal.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons