Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ungdomsgård i Lima

Annons

-Det här är ju betydligt mysigare och trevligare. Men vi hade önskat större utrymme med plats för biljardbord och pingisbord, tyckte ungdomar som var på premiären i helgen.

Tidigare låg ungdomsgården i källaren under skolans idrottshall. Nu har man flyttat till postens gamla lokaler i "kommun-huset" mitt i byn.

Janne Pedersen, som är föreståndare för ungdomsgårdarna i Malungs kommun, berättar att man sökt med ljus och lykta efter en lämplig lokal för att flytta ungdomsgården.

-Dels var det en tråkig lokal vi hade och dels ville vi komma till en annan miljö så att ungdomarna inte behöver vara vid skolan både på skoltid och fritid. Det här var bästa alternativet just nu, säger Janne.

Ett 100-tal ungdomar besöker Lima ungdomsgård då och då. Mellanstadiet har sin dag på tisdagar och högstadiet på fredagar.

De som jobbar vid ungdomsgården är Mona Martinsson och Martin Forsgren samt Erik Hanson och Pär Nilsson från Dölgården i Malung.

I den nya ungdomsgården finns kafeteria, tv-rum samt ett rum med spel och datorer med internet.

-40000 kronor har vi satsat på inventarier. Det är kul att få ge Limaungdomarna nytt och fräscht, det har de inte varit bortskämda med på gamla ungdomsgården, säger Janne Pedersen.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons