Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ungdomscoach ska hjälpa unga hemmasittare att hitta sysselsättning

Nästa vecka börjar Ami Look sin tjänst som ungdomscoach och projektledare i projektet Fokus 20-25 i Gagnefs, Leksands och Rättviks kommuner.
Hon kommer att jobba med så kallade hemmasittare, unga vuxna mellan 20 och 25 år som varken jobbar eller studerar.

Annons

Nästa vecka börjar Ami Look sin tjänst som ungdomscoach i Gagnefs, Leksands och Rättviks kommuner. Hon kommer att jobba med så kallade hemmasittare, unga vuxna mellan 20 och 25 år som varken jobbar eller studerar.  Ami Look har tidigare bland annat jobbat som lärare vid barn- och fritidsprogrammet i Leksand. Foto: Jessica Gow /TT samt Kent Olsson

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Fly kylan och ta en fika: Här är kaféerna i Dalarna som är med i White Guide

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Att hjälpa unga vuxna till sysselsättning blir den nya ungdomscoachen Ami Looks uppdrag. Gagnefs, Leksands och Rättviks kommun uppskattar att det finns omkring 35 unga vuxna i de tre kommuner som varken arbetar eller studerar, vilket brukar kallas för hemmasittare. Ami Look ska hitta dessa personer och erbjuda dem stöd att skaffa jobb eller att börja studera.

På måndag, den 15 januari tillträder Ami Look sin nya tjänst. Hon kommer att vara stationerad vid Centralen i Leksand. Den första uppgiften blir att inventera antalet hemmasittare i de tre kommunerna som finns i myndigheternas register samt, när det gäller nyanlända, i Arbetsförmedlingens etableringsprogram. Detta berättar kommunerna på sina hemsidor.

Ami Look, jobbade tidigare som  lärare vid barn- och fritidsprogrammet i Leksand. Nu är hon ny ungdomscoach i Gagnefs, Leksands och Rättviks kommun.

På hemsidorna går det även att läsa att ungdomscoachen ska samtala med de unga vuxna och deras anhöriga för att få bakgrundsinformation samt en bättre bild av stödbehovet. Det är dock de unga vuxna själva som måste ge sitt godkännande till att ungdomscoachen även samtalar med de anhöriga.

Sedan ska en plan upprättas med insatser för varje individ. Målsättningen är att nå sysselsättning, antingen arbete eller studier.

Målsättningen med ungdomscoachens arbete är hemmasittarna i de tre kommunerna ska nå sysselsättning, antingen arbete eller studier.Foto: Jessica Gow/TT

Projektet Fokus 20–25 i Leksand, Rättvik, Gagnef är ett ettårigt projekt som finansieras av MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällefrågor och samordnas av Nedansiljans samordningsförbund.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons