Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny typ av förtjänstfullt arbete

Annons

Efter att ha sett KU-s utfrågning av diverse koryféer i den socialdemokratiska statsledningen kan jag bara konstatera att vissa reträttposter kommer att bli nödvändiga.

Förr hette det ju "I dag röd, i morgon landshövding". Jag hoppas att så inte blir fallet. Jag har därför ett realistisktförslag på vad bör hända.

Laila Freidvalls bör bli fastighetsmäklare, honhar ju viss erfarenhet. Vår käre statsminister bör gå en kurs i handhavandet av motorsåg och sedan ägna sig åt detta på godset i Sörmland. Han bör därvid ta fulla ansvaretför denna såg. Lars Danielsson borde bli ansvarig för ett nytt konsulat på Sydpolen.

Hans Dahlberg borde bli ambassadör i Tibet. Där kunde han kanske gå en påbyggnadskurs i "självinsikt".

Nordlander borde få kommunförbud och inte få lämna Smedjebacken, gärna med fotboja, det skulle ju inte innebära så mycket för honom.

Ylva Johansson borde ta en Röda korskurs i första hjälpen. Unga fru biståndsministern Jämtlin borde bli chefför Radiohjälpen. Alla andra som också borde omplaceras, kan kanske bli kader i en bistånds- och hjälpbrigad på Svalbard.

Hur kan man så nonchalant från ansvarigt håll, påstå att man gjordeett förtjänstfullt arbete när man glömt till vilken man ringde, omman var på jobbet,och ändock gjorde ett förtjänstfullt arbete.

Av ovanstående finns ytterligare en slutsats att dra. Sverige behöver en ny regering.

HANS RICHAUD (M) FD RESERVOFFICER SOM GJORT FYRA ÅRS FN-TJÄNST OCH SOM INTE ÄR OBEKANT MED KRISHANTERING

Mer läsning

Annons