Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tablå hos Radio Dalarna

Annons

- Det blir en mer underhållande radio tidigt på morgonen, en nyhetsfördjupning mitt på dagen och under sen eftermiddag ska vi mer ses som ett sällskap, säger kanalchefen Magnus Lundén.

Sveriges Radio Dalarna håller ställningen som en av Sveriges populäraste kanaler. I går skrevs ett nytt kapitel i kanalens 30-åriga historia.

Tablån är utbytt och samtidigt har man passat på att stuva om bland sina populära programledare. Ett nytt signaturpaket har också lanserats.

Tobias Gruhs har jobbat med Gomorron Dalarna under många år, men får nu ett program - Gruhs och kompani - på eftermiddagen i stället.

-Nu ska jag inte behöva ställa väckarklockan längre. Det ska bli jätteroligt att sända på eftermiddagen i stället, och jag tror det här blir bra, säger Tobias.

Morgonveteranen Helena Broström får i stället sällskap av en fotbollspelare från Korsnäs. Nämligen Lars Svan som är kanalens yngsta medarbetare.

Programmet Centralen blir kvar fast i ett nyare format.

Nytt program är också Tolvåtie.

En "vanlig" dag med Radio Dalarna kommer att se ut så här:

06.10: Gomorron Dalarna. Morgonveteranen Helena Broström får i fortsättningen sällskap av Lars Svan. Mats Ingels ska också dyka upp i sällskapet.

09:03: Centralen med Centralengänget. Marina Ingemarsdotter, Jon Norberg och Johan Thorén fortsätter att sprida den glada vardagen, fast i lite andra roller än tidigare. Den lokala levande musiken kommer också att höras i Centralen liksom dalmålet.

12:10: Tolvåtie. Britta Kohlström och Lena-Maria Busk tar hjälp av nyhetsredaktionen, och presenterar ett program om det mest spännande som händer i Dalarna just nu.

13:05: P4 Extra

15:03: Gruhs och kompani. Tobias Gruhs stänger av väckarklockan och tar sig an ett eftermiddagsprogram. Till kompaniet räknas bland andra Robert Frisk. Programmet ska ha den rätta mixen och det rätta tempot. Krönikor, skivrecensioner och livemusik blir något av innehållet.

16:45: Dagens Eko.

17:00-17.45: Gruhs och kompani fortsätter.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons