Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny svensk kritik mot Bulgarien

Annons

Sverige framför på nytt kritik mot Bulgarien efter den senaste tidens våld mot skandinaver. Men trots rapporterna om våld och fylla har händelserna inte lett till några avbokningar hos researrangörerna.

När Norges Bulgarienambassadör nästa vecka träffar företrädare för den bulgariska regeringen för att framföra kritik mot de förhållanden som råder på vissa av landets semesterorter så kommer hon även att tala för Sveriges räkning.

Det är den senaste tidens våld mot skandinaver på charterorten Sunny Beach som gjort Tove Skarstein så upprörd att hon nu ska ta upp saken med Bulgariens inrikes- och turismministrar.

Bertil Roth har tidigare diskuterat dödsmisshandeln av en 24-årig svensk med inrikesministern. Han tog då även upp hur situationen i allmänhet ser ut på orter som Sunny Beach och Nessebar.

Nu gör han det igen. Det sker via Norges ambassadör, eftersom han själv inte har möjlighet att närvara under mötet.

Trots den senaste tidens rapportering om våld och fylla på bulgariska semesterorter så uppger några av Sveriges största researrangörer som TT talat med att händelserna inte lett till några avbokningar.

Inte heller Ving och Apollo säger sig ha märkt av någon förändring i resandet till Bulgarien.

TT

Mer läsning

Annons