Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny resväg för stadslinje 29 i Säter

Annons

Från och med måndag gäller ändrad sträckning för busslinje 29, den lokala linjen i Säter mellan Salutorget och Skönvik. Flera stor ändringar gäller.

När bussen åker från Salutorget åker den samma väg som tidigare fram till korsningen Åsenvägen-Gränsgatan, men åker sedan Gränsgatan tillbaka till Salutorget.

Linjen går därmed som i en åtta. De som kliver på bussen efter till exempel Nämnsbovägen eller Åsenvägen och ska ner till centrum behöver inte åka ända ut till Skönvik först, som tidigare.

Från Salutorget och fortsättningen ut mot Skönvik, är den stora nyheten att bussen svänger in från Smedjebacksvägen vid Trädgårdsgatan och sedan åker Gustaf Adolfsvägen till Rådmansgatan, och åter ut på Smedjebacksvägen.

Därmed slipper de som ska kliva på bussen här korsa Smedjebacksvägen, en viktig säkerhetsåtgärd.

Bussen vänder som tidigare vid golfbanan på Skönvik. Även vid färden tillbaka till Salutorget är det en stor förändring. Bussen åker Smedjebacksvägen ända fram till Torggatan och med hållplatser vid Siggebo, Bergtäktsvägen, Rådmansgatan och Fågelsången och fortsätter Torggatan fram till Salutorget. Efter Torggatan finns som tidigare hållplatser vid Willys och Basarplan.

Den tidigare norrslingan upp Idrottsvägen och ner via Sockenvägen till Norrtullsvägen är helt borttagen. Dagligen går 22 turer från Salutorget till Skönvik, den första klockan 06.20 och den sista 17.58 och lika många turer i motsatt riktning, den första klockan 06.36 och den sista klockan 18.10.

Värt att notera är att det finns ett litet skrivfel i Dalatrafiks tidtabell för linje 29.

För delen Skönvik-Säter torget står "Från Skönvik via Ovangårdarna till Sätertorget".

Nu går inte bussen via Ovangårdarna längre, vilket även framgår av de angivna hållplatserna.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons