Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny regim vid gården

Annons

- Ja, vi har skrivit på kontraktet, bekräftar Eriksson-Jansson som låter förstå att hon och maken Rickard planerar för en ny framtid som egna företagare i det natursköna Norhyttan.

Jan-Ersgården och campingplatsen har ett vackert och attraktivt läge vid länsväg 245. Möjligheterna att där utveckla olika verksamheter bedöms som mycket goda.

- Allt är ju så nytt så vi har inte hunnit fundera närmare på hur det ska bli. Det är ju så mycket just nu. Men vi jobbar naturligtvis för att kunna ha någon form av verksamhet igång redan till vintern, säger Eriksson-Jansson.

Fram till dess fortsätter hon som vanligt med kafé- och utställningsverksamheten i gamla Gästis eller Grangärdegården som den numera oftast kallas.

Men efter hand, när det nya objektet med tillhörande affärs-idéer tar mer konkreta former, kommer hon att avveckla sin nuvarande verksamhet. Paret kommer dessutom att göra sig av med sitt hemman i Laxsjön och bosätta sig i idyllen ute i Norhyttan.

Utan att avslöja för mycket på förhand blir en första åtgärd att inreda ett ordentligt kök.

- Vi planerar för restaurangverksamhet med kafé vid campingen och jag har många andra planer för hur anläggningen kan utvecklas vidare. Men det får vi återkomma till i höst, slutar den driftiga köparen och familjeföretagaren.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons