Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny pusselbit i gammalt mordfall

Annons

Ett tips har fått polisen i Skåne att åter börja syna mordet 1991 på en 20-årig man som mördades när han på cykel var på väg hem till Bjärred från Lund. Den anonyma tipsaren pekar ut en namngiven person som inblandad.

Den unge studenten försvann under den nattliga cykelturen mot Bjärred i oktober 1991. Ett par dygn senare hittades hans döda kropp i diket utefter den tänkta färdvägen. Han hade mördats genom upprepade hugg med ett vasst föremål.

Fallet har hittills inte hört till dem som cold cases-gruppen valt att arbeta mest aktivt med. Men när TV|3 programmet Efterlyst i torsdags tog upp ett annat ouppklarat skånskt mord, ringde en man och tipsade i stället om mordet på 20-åringen.

På tisdagsmorgonen hämtade han fram allt gammalt utredningsmaterial om mordet ur polisens arkiv och började gå igenom det. Han ska också tala med de poliser som tidigare skött utredningen. Målet är att inom en eller ett par veckor ha fått fram underlag för en säkrare bedömning av tipsets värde och beslut om hur man kan jobba vidare.

Några förhör är inte aktuella för närvarande, men Sigfridsson välkomnar fler uppgifter från allmänheten.

Kommissarie Per-Åke Åkesson, chef för cold cases-gruppen, säger till Skånska Dagbladet att mordet på 20-åringen länge tycks ha engagerat allmänheten och resulterat i flera tips under årens lopp.

TT

Mer läsning

Annons