Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ordförande för kd Dalarna

/
  • Avgår. Ulrik Lindgren har varit distriktsordförande i Kristdemokraterna Dalarna sedan 1991.
  • Nytt presidium. Marina Nedzewicz-Ander, Avesta, är ny distriktsordförande i Kristdemokraterna Dalarna. Krister Svensson, Borlänge, och Sara Lindström, Smedjebacken, är första respektive andra vice ordförande.

Annons

Marina Nedzewicz-Ander har varit vice ordförande i distriktet i flera år. Nu blir hon ny ordförande och bildar presidium tillsammans med Krister Svensson från Borlänge och Sara Lindström från Smedjebacken. Men något politisk riktning vill hon inte ta ut ännu.

- Det ska vi diskutera framöver. Det viktigaste nu är att vi kommer igång att jobba som ett team.

Tillsammans med Sara Lindström talar hon om vikten av att stärka lokalavdelningarna och hitta nya personer på valbar plats. Om ett år kommer man också att starta en egen lokalavdelning i Smedjebacken.

- Kristdemokraterna ökar i Dalarna och jag tror att vi kommer att fortsätta öka. Jag tror många sympatiserar med våra åsikter fast de inte vet om det ännu. Många tror fortfarande att man måste vara kristen för att vara kristdemokrat, när det i själva verket handlar om att dela de kristna värderingarna. Vi vill nå utanför kyrkans hägn.

Ett par sakfrågor vill presidiet ändå trycka på. En handlar om att få igenom den så kallade Avestamodellen i fler skolor. Med hjälp av kognitiv beteendeterapi och ett resursteam med specialpedagoger arbetar man med elever som har problem med bland annat inlärning och motivation.

Sara Lindström har också skrivit en motion om barns rätt till föräldralediga föräldrar.

- Om föräldrarna jobbar utomlands finns inget minimibelopp för föräldrapenningen. Jag tycker att det ska finnas ett sådant precis som det finns för studerande föräldrar, säger hon.

- En annan viktig uppgift blir att få ut regeringens politik i Dalarna och att hitta nya sakfrågor. Vi har kommit väldigt långt med de frågor vi drev inför valet och nu behöver vi diskutera vad vi ska satsa på härnäst, säger Marina Nedzewicz-Ander.

Mer läsning

Annons