Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny olycka på rysk sorgedag

Annons

Medan Ryssland med en nationell sorgedag hedrade minnet av offren för tre svåra olyckor tillkom sannolikt sex nya dödsoffer.

En helikopter rapporterades saknad i norra Ryssland på onsdagen, uppgav det ryska räddningsverket.

Helikoptern av typen Mi-8 tillhörde en enhet inom gasjätten Gazprom. Den återvände inte till sin bas och tog ingen kontakt via radio på över sex timmar, uppgav nyhetsbyrån Interfax.

Ombord på helikoptern fanns fem besättningsmedlemmar och en passagerare när den försvann i Komi-regionen.

Radiokommunikationen med helikoptern upphörde på morgonen. Sökandet efter den fortsatte till mörkrets inbrott och skulle fortsätta på torsdagen.

Flaggorna var halade på halv stång och inga underhållningsprogram sändes när Ryssland sörjde de 177 dödsoffren från tre svåra olyckor på sistone. Vid kolgruvan i Uljanovskaja i Sibirien pågick fortfarande räddningsarbetet även om hoppet var ute att finna några överlevande. Minst 108 personer omkom vid en explosion i gruvan i måndags. Dagen därpå tog en katastrofal brand på ett äldreboende i Kubanregionen 62 människors liv. Ytterligare sex dödsoffer krävdes i en flygkrasch i lördags.

President Vladimir Putin har gett order om att tillsätta haverikommissioner för att ta reda om det funnits brister i räddnings- och säkerhetsprocedurer.

TT

Mer läsning

Annons