Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny matjätte på Tallen

Annons

Butiken i Falun är City Gross första i Dalarna.

Och när ombyggnaden är klar kommer det inte att finnas många likheter kvar med hur butiken såg ut under Coop Forum-tiden.

-Vi kommer att ha en betydligt större livsmedelsavdelning. Den ökar med drygt 2000 kvadratmeter. Vi kommer att kunna erbjuda betydligt fler artiklar än tidigare, säger Torbjörn Bengtsén och fortsätter:

- Butiken kommer framför allt att ha en färskvaru-prägel. Vi ska stycka det svenska köttet själva, ha en fiskdisk och ett eget bageri.

All inredning och kylar ska bytas ut i den nya lo- kalen.

Andra nyheter är att byggavdelningen krymper betydligt och att klädavdelningen försvinner helt. Men trädgårdsavdelningen blir kvar.

-Det blir helt enkelt en massiv satsning på maten, säger Torbjörn Bengtsén.

Familjeföretaget Bergendahlsgruppen AB, med säte i Hässleholm, är de som äger City Gross-butikerna runt om i landet. Förteaget hade i fjol en sammanlagd detaljhandelsomsättning på cirka 7 miljarder kronor, och har just nu 8,2 procent av marknadsandelarna inom dagligvaruhandeln.

-Vi räknar med att kunna fördubbla omsättningen i Falun, och omsätta 300-350 miljoner kronor i år. Nyanställningar kommer det också att bli.

Hur många personer räknar ni med att kunna anställa förutom den personal ni tagit över från Coop Forum?

- 20-30 stycken.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons