Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ledning ska lösa socialnämndens kris

Annons

Vid kommunfullmäktige för en dryg månad sedan fick kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att leda socialnämnden tillfälligt.

Vid ett extra sammanträde som kommunstyrelsens arbetsutskott hade på tisdagen beslutade man om vilka som ska leda socialnämnden resten av den här mandatperioden.

Det blir Carina Albertsson (s) som blir ordförande i socialnämnden och till vice ordförande utsågs centerpartisten Björn Rosén.

Till ledamot av socialnämnden utsågs också Bo Lindqvist (s).

Den sistnämnden hoppade av sitt ledamotskap vid kommunfullmäktige i slutet av maj men har nu "hoppat på" uppdraget igen.

I och med den här lösningen hoppas nu kommunledningen att socialnämnden kommer att fungera godtagbart fram till mandatperiodens slut.

Den nya socialnämnd som utses efter valet i september kommer att tillträda vid årsskiftet.

I samband med det nya presidiet i socialnämnden utsågs gjordes också en justering av arvodet för socialnämndens vice ordförande.

Det har tidigare varit åtta procent av kommunalrådets lön och kommer fram till årsskiftet att vara 20 procent av kommunalrådslönen.

Justeringen beror på att man är på det klara med att det kommer att bli betydligt mer arbete än normalt fram till mandatperiodens slut efter den turbulens och den kris som socialnämnden i Malung haft de senaste månaderna.

I och med de nya besluten tror kommunledningen att man har löst krisen på ett bra sätt.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons