Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny guide för psykiskt funktionshindrade

Annons

I guiden presenteras olika vårdinrättningar, var det går att få akut hjälp, vart behövande kan vända sig om de behöver hjälp i hemmet, råd i ekonomiska frågor eller gemenskap och aktiviteter, plus en hel del annat.

- Det finns ganska mycket hjälp till personer med psykiska funktionshinder, men informationen om hjälpen har inte varit samlad på ett ställe förut, konstaterar Hans Åkerman, som är chef på individ- och familjeomsorgen.

Åkerman förklarar att det kan vara svårt för personer som har problem med sin dagliga livsföring att leta reda på var de kan få hjälp för sina speciella problem. Därför bör den nya guiden vara till bra hjälp för dem.

Iréne Pettersson, som sammanställt materialet i guiden, berättar att den ska finnas tillgänglig på socialförvaltningen, kommunalkontoret, den psykiatriska öppenvården, arbetsförmedlingen, försäkringskassan och en del andra ställen.

Guiden finns också på kommunens hemsida.

- Dessutom har vi tryckt upp "en liten blänkare", en folder, som informerar om guiden och den ska spridas till ännu fler ställen.

Om socialstyrelsen godkänner guiden, räknar Hans och Iréne med att det ska komma ett bidrag på 10 000 kronor därifrån.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons