Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny grupp ska locka folk till Fredriksberg

Annons

- Tanken var att engagera helt vanliga människor i Fredriksberg, att arbeta och komma med idéer för ortens utveckling. Idén var att väcka frågan, vad kan jag göra som boende på orten?

- Vi skrev en inbjudan till ett antal människor till i höstas. Då bollade vi idéer, en så kallad brainstorming.

- Jag engagerar mig dels som privatperson men även som en del i mitt arbete på kommunal nivå, berättar Lennart Myhrman.

Ett 15-tal intresserade har sedan i höstas fortsatt arbeta för att få folk att flytta till orten. I torsdags hölls ett möte där man bland annat tittade på en broschyr som ska delas ut till turisterna.

Lars Sjöqvist, som sammanställt ett utkast, visade och berättade tanken bakom utformningen. Med vackra bilder och lockande textförslag med temat "Tänk om" ska man väcka nyfikenhet, drömmar och inspiration att flytta till Fredriksberg. För de intresserade ska det sedan vara möjligt att få mer information via en webbsida.

Planer fanns också på att skapa ett personligt kontaktnät av boende som via telefon kan svara på frågor från eventuellt intresserade.

Att vara tydliga och inte lova för mycket ansåg flera deltagare vara en viktigt del i utformningen av broschyren. Jobb och boende ska man därför inte utlova, utan i stället visa på fördelar i form av av pendlingstid och möjligheten att jobba i ett flertal orter i närheten av Fredriksberg. Lockbetet är möjligheten att skapa en tillvaro med bättre livskvalité för såväl barn som vuxna.

En sammanställning av tomter och hus, antingen till salu eller till uthyrning, bestämdes som en del i nästa fas av gruppens arbete.

Denna information ska de intresserade kunna få via kontaktnätverket eller på den hemsida som ska byggas upp för inflyttningsprojektet. Även skyltar med tänkvärd och lockande text planerades att sättas upp som en förstärkning till broschyren.

Många tankar och konkreta idéer kom fram under mötet. En tydlig plan med gruppens arbete kanske kan leda till att de verkligen får folk att tänka om och flytta till Fredriksberg.

MIRIAM LEE HERMANSSON

Mer läsning

Annons