Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny friskola i Falun

Annons

Om allt går som planerat kommer friskolan att starta hösten 2007.

-Friskolan kommer att drivas som en ekonomisk förening med en kristen värderingsgrund, berättar Bertil Jansson, som i dag arbetar 60 procent som lärare på Gruvrisskolan, restan av tiden ägnar Bertil åt administration och sång och musik i Elsborgskyrkan.

- Första året planerar vi klasser från förskola till årskurs 5. Vi räknar med ett 80-tal elever första åren. Därefter kommer vi att utveckla friskolan fullt ut med klasser upp till årskurs 9. År 2011 är det tänkt att friskolan ska vara fullt utbyggd med 180 till 200 elever, och sex till sju lärare, säger Bertil Jansson.

Friskolan kommer att innefatta profilområden som musik, kreativa uttrycksätt, tematisk arbetssätt i form av verkstäder.

Den tilltänkta friskolan har redan gjort en intresseanmälan bland föräldrar till barn och ungdomar som är med i Elsborgskyrkans barn- och ungdomsverksamhet.

-Vi har redan märkts ett stort intresse. Självklart ska friskolan inte bara innehålla barn från Elsborgskyrkans verksamhet, vi kommer att ragga barn och ungdomar från hela stan, säger Bertil Jansson.

I september kommer besked från Skolverket om ansökan om en ny friskola i Falun blir verklighet.

-Vi jobbar utefter ett positivt besked, det är mycket förberedelser, kontakter med kommunen och mycket annat innan allt är klappat och klart.

-Men vår målsättning är att kunna öppna friskolan i augusti 2007, namnfrågan är dock fortfarande oklar, säger Bertil Jansson.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons