Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny fläskig skiva från Farbror Fläsk

Annons

- Förra skivan gjorde vi 1999, inspelad på hotell Bügelhof i Sälen. Sedan dess har vi fått ett par nya medlemmar och vi står väl inte längre för riktigt samma musik nu som då. Om det var en fläskskiva så ska det här bli fläskfilé, säger Björn Eriksson, sång-are och frontman i det populära rockbandet från Malung.

Musiken till den nya skivan spelades in veckan före trettonhelgen på Fjällis i Tandådalen där Farbror Fläsk underhöll både på afterski och i nattklubben på kvällarna.

- Det blev några riktigt fina spelningar. Det var riktigt högtryck med den ungdomliga publiken som vi hade i lördags kväll, säger Lars Melin, som spelar klaviatur och sjunger.

Avsikten är att veckans inspelningar ska mixas ihop till en cd med 14-15 låtar.

Skivan ska bland annat innehålla ett hårdrocksmedley, som är något av gruppens signatur, men troligen också dansbandsmusik med smörsångare "Barbados" Melin.

Farbror Fläsk är numera ett av landets populäraste cover- och partyband med cirka 100 speldagar om året.

För några av medlemmarna är musiken i stort sett ett heltidsjobb, framför allt för Björn Eriksson som jobbar på en artistförmedling i Stockholm då han inte spelar själv.

Medlemmarna i Farbror Fläsk är Björn Eriksson, 32, Lars Melin, 29, gitarristen Anders "Släggan" Eriksson, 34, basisten Jörgen Torsper, 29, och trummisen Jan Hedlund, 29. Samtliga från Malung utom "Släggan" som har sina rötter i Transtrand.

På senare tid har bandet breddat sin musik, alltifrån barnvisor via rock av olika slag till Thore Skogman ingår i en repertoar, som går hem hos en partypublik i alla åldrar.

Farbror Fläsk är också aktuella för en ny serie tv-program. Programidén är att spegla kompisgäng som är ute på olika aktiviteter. Ett pilotprogram har spelats in med Farbror Fläsk på turné.

- Det är inte klart om det blir någon serie än, men det verkar lovande. De säger att programmet om oss blev bra, säger Björn.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons