Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny Erikshjälpen Second Hand-butik efterlyser personal – bjuder in till träffar

Den 12 november slår Erikshjälpen Second Hand upp dörrarna på Södra Backa i Borlänge. Nu börjar butiken ta emot begagnade saker – och slänger samtidigt ut en efterlysning av volontärer.

Annons

Erikshjälpen söker volontärer till sin nya butik i Borlänge.

Öppningen av Borlänges nya second hand-butik närmar sig. Lördagen den 12 november öppnar Erikshjälpen Second Hand i konkursdrabbade Lekias gamla lokaler på Södra Backa.

Läs även: Erikshjälpen öppnar varuhus på Södra Backa i Borlänge

Och nu har man börjat ta emot Borlängebornas oönskade prylar. Gåvomottagningen i butiken är öppen varje vardag mellan klockan 09.00-15.00.

– Där är man välkommen att lämna möbler, köksredskap, kläder, böcker och annat som man vill skänka. Och har man skrymmande saker, som soffor eller matgrupper, finns det också möjlighet att få sakerna hämtade, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand, i ett pressmeddelande.

Men förutom prylar att fylla hyllorna i den nästan 2 000 kvadratmeter stora lokalen på Hantverkargatan 7 så behövs även personal i form av volontärer. Därför har man nu gått ut med en efterlysning. Och man har redan börjat få napp.

– Det är kul att så många redan visat intresse för att bli volontärer och nu hoppas vi att ännu fler vill vara med, säger Tomas Bjöersdorff.

Man kommer att hålla två volontärsträffar i butiken – den 31 oktober samt den 1 november. Där kan alla som är intresserade eller nyfikna få veta mer.

– Som volontär får man del i en härlig gemenskap och man är också med och gör skillnad, både för miljön och för de barn som får hjälp genom Erikshjälpens projekt. Det finns många olika uppgifter, som att stå i kassan, skylta i butiken, eller jobba på lagret, säger Tomas Bjöersdorff.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons