Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tror man på en långsiktig lösning

Annons

Under de senaste åren har det varit många förändringar för personalen. Nya ägare och nya chefer. Nu tror man på en långsiktig lösning, sedan Norrköpings handelsstål tagit över.

Det hela började med Folke Stål. Ett namn som många an-vänder sig av ännu i dag. Det har nya vd:n Anders Melin fått erfara.

Verksamheten kom senare att köpas upp av av Lindab. För ett år sedan sålde Lindab verksamheten, servicecenter och handelsstål, till bröderna Edstrand.

Vid senaste årsskiftet tog Norrköpings handelsstål över handelsståldelen, som nu drivs vidare under namnet Borlänge Handelsstål. Sex anställda följde med över. Vd Anders Melin tror på en positiv utveckling i Borlänge.

- Norrköping och Borlänge ska komplettera varandra. I Norrköping har vi ett kapcentra. Vi köpte handelsstålsbiten av bröderna Edstrand och har ett nära samarbete med dem och är även deras lokala återförsäljare här uppe.

Anders Melin räknar med en del synergieffekter mellan företagen.

- Det är avgörande för bådas välmående. Vår intention är också att växa. Vårt mål ärt att på sikt skaffa ytterligare någon enhet.

Handelsstålsgruppen har bildats och är nu moderbolag till Norrköpings Handelsstål och Borlänge Handelsstål.

Verksamheten i Norrköping omsätter 16 miljoner och i Borlänge 20 miljoner. Bland kund-erna återfinns främst mekaniska verkstäder och smeder.

- Nischen är små kunder, säger Anders Melin som delar sin tid mellan Norrköping och Borlänge.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons