Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tar tomten ledigt

Annons

1 200 personer, därav 500 barn, sökte sig till Tomtelands julgransplundring på Trettondagen. Tomten hade ordnat den här julfinalen tillsammans med Mora Julstad och Mora församling och eftersom kylan äntligen gav vika var det lika trivsamt ute som inne.

Sista helgen i november slog Tomteland upp portarna och på Trettondagen var det alltså final för julen och parkchefen Camilla Collett säger att omkring 10 000 besökare har räknats in under advents- och julveckorna.

- Besökarna kommer övervägande från Siljansområdet och det är glädjande, men vi hoppas även nå längre ut i landet, bland annat till Sydsverige.

Collett säger att skolbarn är en målgrupp man ska jobba mot framöver. Hon menar att Tomteparken är ett utmärkt skolresemål, även sommartid.

- Tomteland är ett sagoland som bygger på den nordiska folksagan och det här är ett tema som är inne nu i världen. Se Harry Potter och Sagan om ringen som exempel, säger hon.

Hon fortsätter att med att berätta att ett samarbete med posten inletts. 125 000 brev till svenska tomten kommer att hanteras på Tomteland inför kommande jul.

Mer läsning

Annons