Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tänker Eljas trappa ner

Annons

Gunnar Eljas driver familjeföretaget tillsammans med sin fru och två söner. Familjen Eljas började sälja Toyota i Björbo 1992 och företaget har sedan växt i etapper. Idag har de försäljningsställen i Björbo, Ludvika, Falun och Borlänge.

Under de senaste tre åren har omsättningen i företaget ökat med 387 procent och företaget utmärktes både i år och förra året till länets bästa Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. Utmärkelsen går till företag som utvecklas snabbt, men ändå behåller sin lönsamhet.

Ingen i familjen Eljas säger sig ha haft en riktig semester under de senaste nio åren, och de framför att de vill få en drägligare tillvaro.

- Man ska ha pondus för att orka driva vidare - ork och pengar. De som kommer efter oss har mera kraft.

Försäljningsställena i Ludvika, Borlänge och Falun byter ägare till OK Biva Västerås AB. De driver sedan tio år tillbaka Toyota Center i Västerås.

Men familjen har fortfarande intresset för att sälja bilar kvar, berättar Gunnar Eljas, och kommer att fortsätta med det i Västerdalarna.

- Vi vill hellre trappa ner och gå tillbaka till Björbo, där vi en gång började.

Något mer vill inte Gunnar Eljas kommentera, eftersom det är en del i överenskommelsen med Toyota och den nya ägaren OK Biva Västerås AB.

Enligt ett pressmeddelande från Toyota kommer inga större förändringar att ske med företaget efter ägarbytet.

MICHAEL MARKLUND

Mer läsning

Annons