Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska biblioteket bli bättre på nätet

Annons

Projektet heter LIMIT och syftet med det är att biblioteken i landet ska förbättra både innehåll och finktion på sina web-platser.

Staens Kulturråd har anslagit pengar och Länsbiblioteken i de nio län i mellansverige som deltar har utsett ett bibliotek vardera. För dalarnas del blev det sockenbiblioteket i Älvdalen.

Biblioteket i Älvdalen får nu 20 000 kronor för att kunna avsätta tid och kraft åt att utveckla sin webplats. På torsdagen besöktes biblioteket i Äldvalen av Birgitta Winlöf och Niclas Siljedahl från länsbibilioteket för att tillsammans med personalen diskutera upplägget av projektet.

Vi blev inspirerade av att ni gjort så mycket av er webplats redan nu, sa Niclas Siljedahl.

Karin Booberg från biblioteket i Älvdalen berättade att man vill satsa på interaktiviteten och Caroline Smids fyllde på med att berätta att man kan tänka sig både boktips från ungdomar och vuxna och en utvecklad frågetjänst för till exempel lärare som behöver hjälp.

– Då slipper de att jaga oss på telefon, och kan få svar via webplatsen i stället, sa Caroline Smids.

Nu kommer bibliotekspersonalen i Älvdalen att jobba med utvecklingen av sin web-plats under våren och sommaren, liksom de övriga 8 biblioteken som ingår i projektet. I september blir det sedan en stor konferens i Stockholm där alla deltagare ska redovisa vad de gjort så att erfarenheterna från detta projekt kan spridas till landets samtliga bibliotek.

Sockenbiblioteket i Älvdalen har denna web-adress: www.alvdalen.se/biblioteket. Den som vill kan gå in där och titta och sedan jämföra med hur sidan fungerar i höst.

BJÖRN REHNSTRÖM
bjorn.rehnstrom@daltid.se

Mer läsning

Annons